Tıp tarihine geçecek operasyon: 3 kilo bebekten yarım kilo tümor çıktı

Kütahya’da Mucizevi Operasyonla Hayata Tutunan Bebek Sağlığına Kavuştu

Kütahya’da yaşanan olağanüstü bir operasyonla hayata tutunan bebek, tıp dünyasında önemli bir yer edindi.

Mustafa ve Fatma Kara çifti, Kütahya Şehir Hastanesi’ne erkek bebekleri için başvurdu. Acil bir şekilde gerçekleştirilen sezaryen ile dünyaya gelen bebekte boynunda bir tümör tespit edildi.

Doğum sonrasında yoğun bakıma alınan bebeğe, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin İlhan, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Aydın ve diğer uzman doktorlar tarafından bir hafta sonra başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi. Ameliyatla, bebeğin boynundaki 445 gram ağırlığındaki tümör başarıyla alındı.

‘Tıp Dünyasında Bir İlk’

Operasyonun detaylarını paylaşan Prof. Dr. Tayfun Aydın, bebeğin durumu hakkında bilgi verdi. 34 haftalık olarak dünyaya gelen ve 3 kilo 700 gram ağırlığındaki bebeğin doğum sırasında hava yollarının tıkalı olduğunu belirten Aydın, “Bebek, normal şartlarda hayatta kalma olasılığı çok düşüktü. Ancak kordonun yeterli uzunluğu sayesinde hava yolu güvenliği sağlandı. Bir hafta sonra gerçekleştirilen ameliyatla, bebeğin boynundaki 445 gram ağırlığındaki tümör başarılı bir şekilde çıkarıldı. Bebek, operasyon sonrasında rahat nefes almaya başladı. Bu başarı, dünyada yedinci vaka olarak tıp literatürüne geçecek nitelikte” açıklamasını yaptı.

Bebeğe “Mehmet Eymen” adının verildiğini belirten anne Fatma Kara, zorlu bir süreçten geçtiklerini ve tümörün alınmasının ardından büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ederek, “Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Related Posts

Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Kimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.

40 yaşında yaptığınız bu 4 şey 60 yaşında bunamaya yol açıyor!

Bilim insanları, 40–50 yaş arasında sıklıkla ihmal edilen kronik uyku eksikliği, sosyal izolasyon, kontrolsüz stres ve hareketsizliğin, 60 yaş ve sonrasında demans da dahil olmak üzere nörodejeneratif hastalık riskini önemli ölçüde artırdığını ortaya koydu.

Kilo veremiyorsanız sebebi ruh haliniz olabilir!

Obezitenin arkasındaki görünmeyen nedenleri hiç düşündünüz mü? Ruh Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Barış Yılbaş, yeme bozuklukları ve ruhsal çöküntülerin kilo artışına nasıl zemin hazırladığını çarpıcı detaylarla anlattı.

Hamileyken böbrek kanseri olduğunu öğrendi; oğluna doktorunun adını verdi

Hamileyken böbrek kanseri olduğunu öğrendi; oğluna doktorunun adını verdi

Vücudunuzdaki küçük bir ben hayatınızı değiştirebilir!

Ciltteki benlerdeki şekil değişiklikleri, iyileşmeyen yaralar ve renk farklılıkları cilt kanserinin erken belirtileri olabilir. Dermatolog Doç. Dr. Alev Eken, düzenli cilt kontrollerinin hayat kurtarabileceğine dikkat çekti.