Her soğuk algınlığı grip değil

Türk Toraks Derneği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi rof. Dr. Gaye Ulubay, “Sağlık Bakanlığı verilerine göre bu yıl ocak ayının ilk haftasında solunum yolu şikâyetiyle başvuran hastaların yüzde 22’sinde influenza, yüzde 20’sinde ise rinovirüs ve Covid-19 tespit edilmiştir. İnfluenza, altta yatan hastalığı olan kişilerde, gebelerde, yaşlılarda ağır seyredip ölüme neden olabilir. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre aralık ayı itibarıyla influenza oranlarında artış görülmüştür” dedi.

‘AŞI ÇAĞRISI’

Türk Toraks Derneği Solunum Sistemi nfeksiyonları Çalışma Grubu başkanı rof. Dr. bru Çakır dis ise “Birbirine çok benzeyen bu dört hastalığı test yapılmadan ayırt etmek çok güçtür. Test sayısının artırılması gereksiz ilaç kullanımı ve ilaç direncini azaltabilir. Altı ayın üzerinde, özellikle risk grubunda olan kişilere grip aşısının her yıl yapılmasını önermekteyiz. Kalabalık ortamların havalandırılması, özellikle hasta kişilerin maske kullanımı, hastanelerde maske kullanımının zorunlu hale getirilmesini enfeksiyonların yayılımını azaltacaktır” diye konuştu.

Related Posts

Yaz aylarında duşta yapılan ölümcül hata!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle pek çok kişi serinlemenin yollarını ararken, çareyi soğuk suyla duş almakta buluyor. Ancak uzmanlara göre bu yaygın alışkanlık düşündüğümüz kadar masum değil ve bazı sağlık riskleri barındırıyor.

Sağlığınız tehlikede olabilir: Klima kullanırken bunlara dikkat!

Uzmanlar, sıcak havalarda konforlu olabilmek ve verimli çalışabilmek için kullanılan klimaların aynı zamanda insan sağlığı açısından ciddi sorunlara da yol açabildiğini belirtti.

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Kimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.

40 yaşında yaptığınız bu 4 şey 60 yaşında bunamaya yol açıyor!

Bilim insanları, 40–50 yaş arasında sıklıkla ihmal edilen kronik uyku eksikliği, sosyal izolasyon, kontrolsüz stres ve hareketsizliğin, 60 yaş ve sonrasında demans da dahil olmak üzere nörodejeneratif hastalık riskini önemli ölçüde artırdığını ortaya koydu.