Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Aşırı Terleme Sorununa Botoks Çözüm Olabilir

Ellerden kayıp giden tokalaşmalar, koltuk altındaki ter izleri, yürüdükçe kayganlaşan ayak tabanları… Tüm bunlar, sosyal hayattan uzaklaşmaya ve özgüven kaybına neden olabilir. Aşırı terleme sorunu, hemen hemen herkesin yaşayabileceği bir durumken, özellikle menopoz döneminde bazı kadınları da etkileyebilir. Ancak endişelenmeye gerek yok çünkü modern tıp, bu soruna etkili ve güvenli bir çözüm sunuyor.

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, “Aşırı terleme günümüzde artık çözümsüz bir sorun değil. Botoks, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durduruyor. İşlem sonrasında hastaların yaşam kalitesinde ciddi bir artış gözlemliyoruz. Özellikle menopoz dönemindeki kadınlarda, saçlı deriye uygulandığında sıcak basmalarına da oldukça etkili olabiliyor” diyor.

Botoks ile Terlemeyi Kontrol Altına Alın

Botulinum toksini tip A veya yaygın adıyla botoks, terlemeyi başlatan sinir iletilerini geçici olarak durdurarak ter bezlerinin gereksiz yere çalışmasını önler. Dr. Atakan Bör, “Botoks, genellikle estetik amaçlı kullanıldığı bilinen bir madde. Ancak aşırı terleme sorununa karşı da etkili bir yöntem. Uygulama sırasında yapılan enjeksiyonlar, sinirlerin ter bezlerine komut göndermesini geçici olarak engeller. İşlem sonrası hasta günlük hayatına hemen dönebilir” diye açıklıyor.

Farklı Bölgelere Uygulanabilen Botoks Tedavisi

Botoks tedavisi, terlemenin en yoğun olduğu bölgelere uygulanabilir. Koltuk altı, el içi, ayak tabanı ve yüz gibi bölgelere yapılan uygulamalar, terleme ve kokuya karşı etkili olabilir. Bu tedavi sayesinde, hem fiziksel hem de duygusal olarak daha dengeli bir yaşam sürdürebilirsiniz.

Uygulamada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Botoks etkisi, düzenli uygulama ile uzun süre devam edebilir. Ancak uygulama öncesi detaylı bir değerlendirme yapılması ve doğru tekniklerin kullanılması önemlidir. Uygulamanın yan etkileri genellikle hafif düzeydedir ve geçicidir. Ayrıca, botoks uygulaması kas-sinir hastalığı olan, gebe, emziren anneler ve 18 yaş altındaki kişilere önerilmez.

Related Posts

Yaz aylarında duşta yapılan ölümcül hata!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle pek çok kişi serinlemenin yollarını ararken, çareyi soğuk suyla duş almakta buluyor. Ancak uzmanlara göre bu yaygın alışkanlık düşündüğümüz kadar masum değil ve bazı sağlık riskleri barındırıyor.

Sağlığınız tehlikede olabilir: Klima kullanırken bunlara dikkat!

Uzmanlar, sıcak havalarda konforlu olabilmek ve verimli çalışabilmek için kullanılan klimaların aynı zamanda insan sağlığı açısından ciddi sorunlara da yol açabildiğini belirtti.

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.

40 yaşında yaptığınız bu 4 şey 60 yaşında bunamaya yol açıyor!

Bilim insanları, 40–50 yaş arasında sıklıkla ihmal edilen kronik uyku eksikliği, sosyal izolasyon, kontrolsüz stres ve hareketsizliğin, 60 yaş ve sonrasında demans da dahil olmak üzere nörodejeneratif hastalık riskini önemli ölçüde artırdığını ortaya koydu.

Kilo veremiyorsanız sebebi ruh haliniz olabilir!

Obezitenin arkasındaki görünmeyen nedenleri hiç düşündünüz mü? Ruh Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Barış Yılbaş, yeme bozuklukları ve ruhsal çöküntülerin kilo artışına nasıl zemin hazırladığını çarpıcı detaylarla anlattı.