Bakan Yumaklı: Son 10 gün içinde 22 milyon liralık para cezası uyguladık

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: “Son 10 Günde Gıda Denetimlerinde 22 Milyon TL Cezası Kesildi”

ANKARA – Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son 10 gün içerisinde gerçekleştirilen denetimlerde gıda işletmelerine toplamda 22 milyon liralık para cezası kesildiğini açıkladı. Bakan Yumaklı, toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerde 13 bin 691 gıda kontrolü yapıldığını ve 224 uygunsuzluk tespit edildiğini belirtti.

Bakan Yumaklı, Türkiye Şap Enstitüsü’nü ziyaret etti ve aşı üretimi konusunda önemli bilgiler aldı. Yumaklı, ülkede aşı üretiminde kaydedilen ilerlemelere dikkat çekerek, “2025 yılına kadar aşı üretimini 200 milyon doza çıkarmayı hedefliyoruz. Bu, önemli bir başarıdır” dedi.

Ayrıca, 13 Nisan’da sona erecek olan İlkbahar Şap Aşılama Kampanyasının 2 Mayıs’a kadar uzatıldığını duyuran Yumaklı, tüm hayvan sahiplerini hayvanlarını aşılatmaya davet etti.

Gıda Zehirlenmeleriyle İlgili Uyarı

Yumaklı, gıda zehirlenmeleri konusunda da uyarılarda bulunarak, “Gıda ürünlerini akşamdan kalma şekilde tüketmemek önemlidir. Maalesef, bazı kişiler kar hırsıyla bu kuralı ihlal ederek sağlıksız uygulamalara yönelmektedir” şeklinde konuştu.

Bakan Yumaklı, gıda denetimlerine ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Son 10 günde toplu tüketim yerlerinde gerçekleştirilen 13 bin 691 denetimde 224 uygunsuzluk tespit edilmiş ve toplamda 22 milyon lira ceza kesilmiştir. Halkımızın güvenli gıdaya erişimi için titizlikle çalışmaya devam edeceğiz.”

Yumaklı, zirai don, dolu, aşırı yağış, sel-su baskını ve fırtına gibi doğal afetlere karşı üreticileri uyararak, tarım sigortasının önemine vurgu yaptı. Devlet destekli tarım sigortasının bu tür risklere karşı önemli bir koruma sağladığını belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / KAAN TAŞKIN – Politika

Related Posts

Uzmanından yaz tatili uyarısı: Adet geciktirici ilaçlar tehlikeli mi?

Kadınların özellikle yaz döneminde tatil planlarına göre adet dönemini ertelemek istediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Evrim Bostancı Ergen, “Adet geciktirici ilaçlar kısa süreli kullanımda kalıcı bir risk oluşturmasa da, kesinlikle bir alışkanlığa dönüşmemelidir” dedi.

Yaz aylarında duşta yapılan ölümcül hata!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle pek çok kişi serinlemenin yollarını ararken, çareyi soğuk suyla duş almakta buluyor. Ancak uzmanlara göre bu yaygın alışkanlık düşündüğümüz kadar masum değil ve bazı sağlık riskleri barındırıyor.

Sağlığınız tehlikede olabilir: Klima kullanırken bunlara dikkat!

Uzmanlar, sıcak havalarda konforlu olabilmek ve verimli çalışabilmek için kullanılan klimaların aynı zamanda insan sağlığı açısından ciddi sorunlara da yol açabildiğini belirtti.

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Kimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.