Beyin sisi, alzheimer değildir!

Beyin Sisi Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Zihniniz bulanık mı? Kafanızda türlü türlü sorular mı var? İşte bu durum, genellikle “beyin sisi” olarak adlandırılan bir durumdur. Tıbbi olarak “nörobilişsel bulanıklık” olarak da bilinir. Beyin sisi aslında bir hastalık değil, ancak ciddi bir belirtidir. Gecikmiş tepkiler verme, kelimeleri hatırlamada zorluk çekme, aynı cümleyi tekrar tekrar okuma, kısa süreli hafıza kaybı gibi belirtilerle kendini gösterebilir.

Beyin Sisi Belirtileri Nelerdir?

  • Aynı cümleyi tekrar tekrar okuma.
  • Kelime ve isimleri unutma zorluğu yaşama.
  • Evin içinde aradığınız şeyi unutma.
  • Televizyon izlerken konuyu kaçırma.
  • Konuşurken aniden durup cümleyi tamamlayamama.
  • Kolay sinirlenme ve içe kapanma.

Beyin Sisinin Sebepleri Neler Olabilir?

  • Uyku eksikliği ve kalitesiz uyku.
  • B12, D vitamini, demir eksikliği.
  • Tiroid bezinin yetersiz çalışması.
  • Depresyon ve anksiyete.
  • İnsülin direnci ve gizli şeker.

Beyin Sisi ile Demans Arasındaki Fark Nedir?

Beyin sisi asla demans değildir ancak ilerleyen yıllarda demans riskini artırabilir. Beyin sisi genellikle geri dönüşümlü bir durumdur ve altta yatan sebepler tedavi edilebilir. Unutmayın, beyin sisi ile başa çıkmak için yapılacak ilk adım belirtileri tanımak ve uzman bir doktordan yardım almak olmalıdır.

Related Posts

Yaz aylarında duşta yapılan ölümcül hata!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle pek çok kişi serinlemenin yollarını ararken, çareyi soğuk suyla duş almakta buluyor. Ancak uzmanlara göre bu yaygın alışkanlık düşündüğümüz kadar masum değil ve bazı sağlık riskleri barındırıyor.

Sağlığınız tehlikede olabilir: Klima kullanırken bunlara dikkat!

Uzmanlar, sıcak havalarda konforlu olabilmek ve verimli çalışabilmek için kullanılan klimaların aynı zamanda insan sağlığı açısından ciddi sorunlara da yol açabildiğini belirtti.

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Kimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.

40 yaşında yaptığınız bu 4 şey 60 yaşında bunamaya yol açıyor!

Bilim insanları, 40–50 yaş arasında sıklıkla ihmal edilen kronik uyku eksikliği, sosyal izolasyon, kontrolsüz stres ve hareketsizliğin, 60 yaş ve sonrasında demans da dahil olmak üzere nörodejeneratif hastalık riskini önemli ölçüde artırdığını ortaya koydu.

Kilo veremiyorsanız sebebi ruh haliniz olabilir!

Obezitenin arkasındaki görünmeyen nedenleri hiç düşündünüz mü? Ruh Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Barış Yılbaş, yeme bozuklukları ve ruhsal çöküntülerin kilo artışına nasıl zemin hazırladığını çarpıcı detaylarla anlattı.