Dünyanın en yüksek gökdeleni, terk edilmişlikten kurtuluyor

Çin’de Yarım Kalan Gökdelen Projesi 2027 Yılında Tamamlanacak

Çin’in kuzeyindeki liman kenti Tianjin’de yer alan ve mali sıkıntılar nedeniyle 2015 yılından bu yana tamamlanamayan 597 metre yüksekliğindeki Goldin Finance 117 projesinin, 2027 yılında tamamlanması bekleniyor.

Çin devlet medyasına göre, dünyanın en yüksek ve boş gökdeleni olan bu inşaat, neredeyse 10 yıl sonra, önümüzdeki hafta başlayabilir.

CNN International’ın haberine göre, 117 kat yüksekliğindeki kule, 2008 yılında temeli atıldığında Çin’in en yüksek gökdeleni olması planlanıyordu. Yapı, güçlü rüzgarlara ve depremlere karşı koruma sağlamak amacıyla “mega kolonlar” kullanılarak inşa ediliyor. Ayrıca, “baston” tasarımının tepesinde yüzme havuzu ve gözlem güvertesi içeren elmas şeklinde bir atriyum bulunacak. Üst katlarda ise ofisler ve beş yıldızlı bir otel yer alacak.

Projenin Durma Noktasına Gelmesi

Ancak proje, 2015 Çin borsa çöküşünün ardından durma noktasına geldi. Hong Kong merkezli Goldin Properties Holdings’in geleceği şüpheli hale geldi ve kurucusu Pan Sutong’un gayrimenkul geliştirici firma tasfiye haline geldi.

Devlet medyasına göre, yeni bir inşaat izni alınmasıyla birlikte, feshedilen geliştirici firmanın adının binanın adından çıkarılabileceği belirtiliyor.

Gökdelenler ve Emlak Sorunları

Son on yılda, terk edilmiş gökdelenler, Çin’in emlak sorunlarının bir simgesi haline geldi. Bu durumu engellemek amacıyla Konut Bakanlığı ve Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, 2020 yılında 500 metreden fazla yüksekliğe sahip yeni kulelerin yapımını yasaklayan bir kılavuz yayınladı. Bu adımın, gökdelen projelerindeki spekülatif finansmanı kontrol altına almayı amaçladığı düşünülüyor.

Related Posts

CHP’li Bağcıoğlu: Rant için imara açılan her askeri alan, deprem sonrası vatandaşın toplanma alanının kaybıdır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Marmara Denizi’nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada, olası İstanbul depremine yönelik hazırlıkların yetersiz olduğunu belirterek, “2009 yılında İstanbul’da 15 bin 304 hektar alan ‘Askeri Statüde’ idi. 2023 yılı itibarıyla bu alanların yüzde 46’sı, yani yaklaşık yarısı, ‘Askeri Alan ve Askeri Güvenlik Bölgesi’ statüsünden çıkarıldı. Bu, yaklaşık 10 bin adet futbol sahasına ya da altı Gaziosmanpaşa ilçesi büyüklüğünde bir alana denk geliyor. Rant için imara açılan her askeri alan, deprem sonrası vatandaşın toplanma alanının kaybıdır. Bu, sadece kent dokusunun değil, aynı zamanda insan hayatının da riske atılmasıdır” dedi.

Beyin ameliyatı hayatını değiştirdi: Birden Türkçe’yi unuttu

Konya’da beyninin sol tarafına pıhtı atan 67 yaşındaki Rahmi Kandemir, ameliyat sonrası Türkçe’yi unuttu. Danca konuşmaya başlayan yaşlı adam, literatürde nadir görülen vakalardan biri olarak değerlendiriliyor.

Rus askerlerden fosfor iddiası: “Adamlar yanıyordu, boğuluyordu”

RIA Novosti’ye konuşan Rus askerler, Ukrayna birliklerinin kendilerine fosfor yağdırdığını, askerlerde yanıklar ve boğulmalar yaşandığını söyledi.

Kuzey Kore füzeleriyle Kiev’e en ölümcül saldırı

Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e, savaşın başlamasından bu yana en ağır saldırıyı düzenledi. Ukrayna lideri Zelenski, Güney Afrika ziyaretini yarıda kesti.

Hastalıklar artıyor: “Türkiye’de 100 bin aile aşı karşıtı”

Pandemi sürecinden sonra aşı karşıtlığı arttı. Ancak bu durum birçok hastalığı beraberinde getiriyor. Türkiye’de aşı yaptırmayan ailelerin sayısının 100 bini aştığı uyarısı yapılırken, doktorlar çocuk aşılarının mutlaka tamamlanması gerektiğini vurguluyor.

Ekrem İmamoğlu’ndan deprem sonrası ’19 Mart’ mesajı: ‘Bu kifayetsizlerle daha ne kadar!’

Tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı paylaşımda “Bu aziz millet; koltuk hırsı uğruna önüne geleni yakıp yıkan, milletin ekmeğine göz diken, deprem riski için kullanılması gereken kaynakları kumpaslara feda eden bu kifayetsizlere daha ne kadar tahammül gösterecek?” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir