Eskişehir’de Yeni Teknoloji Baklofen Pompası İmplantasyonu Gerçekleştirildi

Gelişmiş Teknolojiyle Yeni Baklofen Pompa Versiyonu Türkiye’de İlk Kez Eskişehir’de Kullanıldı

Beyin ve Sinir Cerrahı Uzmanı Dr. Beşir Sürme, Eskişehir’de omuriliğinde hasar olan 65 yaşındaki erkek hastaya yeni bir baklofen pompasının implante edildiğini belirtti. Hastanın kasılmalarında belirgin düzelmeler görüldüğünü ifade eden Dr. Sürme, “Baklofen pompa teknolojisinin gelişimi, tedavi oranını artırarak hasta konforunu yükseltiyor” dedi.

Baklofen Pompasıyla Tedavi Süreci

Omuriliğinde hasar olan hastalarda kullanılan baklofen pompasının, kas spazmını ve sertliğini tedavi etmek amacıyla kullanıldığına dikkat çeken Dr. Beşir Sürme, “Bu pompa sayesinde hastaya ağızdan alınan ilaçlara bağlı yan etkilerin önüne geçilerek daha etkili bir tedavi sağlanmaktadır” şeklinde konuştu. Bu yöntemin hastaların tedavi sürecine olumlu katkılar sağladığını vurgulayan Dr. Sürme, hastaların fayda görmesi üzerine baklofen pompasının implante edildiğini belirtti.

Yeni Teknoloji İle İmplant Edilen Pompa

65 yaşındaki erkek hastaya yeni versiyon bir baklofen pompasının yerleştirildiğini ve hastanın kasılmalarında belirgin düzelmeler gözlendiğini belirten Dr. Beşir Sürme, “Bu teknolojik ve inovatif cihazlar hastalar için büyük önem taşımaktadır. Pompanın güncel sürümünün hastalara yeni kazanımlar sağladığını gözlemliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Optimize Edilmiş Tedavi Süreci

Yeni pompanın hastaya çeşitli programlama imkanları sunduğunu belirten Dr. Sürme, “Hastaların özel ihtiyaçlarına göre pompa sayesinde programlamalar yapılabilmekte ve tedavi süreci optimize edilebilmektedir. Ayrıca güncellenebilir teknoloji sayesinde hastaların konforu da göz önünde bulundurulmaktadır” ifadelerini kullandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EMİR ERTEN – Yerel

Related Posts

Uzmanından yaz tatili uyarısı: Adet geciktirici ilaçlar tehlikeli mi?

Kadınların özellikle yaz döneminde tatil planlarına göre adet dönemini ertelemek istediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Evrim Bostancı Ergen, “Adet geciktirici ilaçlar kısa süreli kullanımda kalıcı bir risk oluşturmasa da, kesinlikle bir alışkanlığa dönüşmemelidir” dedi.

Yaz aylarında duşta yapılan ölümcül hata!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle pek çok kişi serinlemenin yollarını ararken, çareyi soğuk suyla duş almakta buluyor. Ancak uzmanlara göre bu yaygın alışkanlık düşündüğümüz kadar masum değil ve bazı sağlık riskleri barındırıyor.

Sağlığınız tehlikede olabilir: Klima kullanırken bunlara dikkat!

Uzmanlar, sıcak havalarda konforlu olabilmek ve verimli çalışabilmek için kullanılan klimaların aynı zamanda insan sağlığı açısından ciddi sorunlara da yol açabildiğini belirtti.

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Kimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.