İstanbul’da fatura krizi! Sayaçlar okunamadı, 4 kat fazla ödeme çıktı

İstanbul İSKİ ve İGDAŞ Personeli İş Yavaşlatma Eyleminde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İSPER A.Ş. bünyesinde çalışan İSKİ ve İGDAŞ personeli, uzun süredir devam eden toplu iş sözleşmesi sürecinden sonuç alınamaması ve düşük ücretler nedeniyle mart ayında iş yavaşlatma eylemine başladı.

Sayaçlar Okunamadı

İstanbul genelinde İSKİ ve İGDAŞ sayaçları okunmayınca sistem tıkandı. İBB ilgili birimlere 2 Nisan’da gönderdiği yazıda sahadaki sayaç okuma personelinin sayısının bine yükseltilmesine rağmen 540 bin abonenin sadece yüzde 31,12’sine ait sayaçları okuduğunu belirtti.

Kıyas Fatura Kesilecek

O günden beri sayaçlar tam okunmadığı için İSKİ de su faturalarını “kıyas fatura” olarak çıkarmaya başladı. İstanbul halkı önümüzdeki günlerde İSKİ tarafından aldığı su faturalarının üzerinde “Kıyasla okunmuştur” ya da “Tahmini hesaplama yapılmıştır” ifadeleri geçecek biçimde alacak.

Öte yandan kıyas faturaların masa başında kesildiği anlardan bir görüntü de ortaya çıktı.

4 Kat Fazla Fatura

Kıyas faturaların yüksek geldiğini ifade eden bazı İstanbullular sosyal medyadan isyan etti. Sosyal medyadan son İSKİ faturasını paylaşan aboneler ortalama faturalarına göre 4 kat daha yüksek fatura geldiğini belirtti.

Kıyas Fatura Nedir?

Abonelerin o fatura döneminde kullandığı su miktarının ölçümü yerine önceki aylardaki ortalama tüketim miktarının baz alınarak hazırlanan faturalandırma biçimine “kıyas fatura” denmekte. Bu durum da ortalama tüketiminin altında su kullanan aboneler açısından mağduriyet yaratabilir.

Related Posts

TÜİK verileri: Trafikteki motosiklet sayısı 5 yılda yüzde 90 arttı

TÜİK verileri: Trafikteki motosiklet sayısı 5 yılda yüzde 90 arttı

Bakan Uraloğlu açıkladı: Türk Telekom’un imtiyaz sözleşmesi 25 yıl uzatılıyor

Bakan Uraloğlu açıkladı: Türk Telekom’un imtiyaz sözleşmesi 25 yıl uzatılıyor

Merkez Bankası döviz rezervleri son üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Merkez Bankası döviz rezervleri son üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve geçen haftaya göre yaklaşık 9 milyar dolar artış gösterdi. Toplam rezervlerde ise artış yaklaşık 10 milyon dolara ulaştı.

Merkez Bankası rezervleri 79 milyar 786 milyon dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) döviz rezervleri 4 temmuz ile biten haftada 79 milyar 786 milyon dolar oldu.

ING araştırdı, birikimi nereye koyduklarını buldu!

2011 yılından bu yana “Türkiye Tasarruf Eğilimleri Araştırması”nı yapan ING Türkiye yeni bir araştırmayı tamamladı. Araştırma ile finansal sağlığa katkı sunmayı hedefleyen İNG, NielsenIQ iş birliğiyle yenilediği araştırmanın 2025 yılı birinci çeyrek …

Mazot zammına tepki gösteren çiftçi: “Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor”

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, mazota gelen 1 lira 15 kuruş zamma vatandaşlar tepki gösterdi. Çiftçilik yapan bir vatandaş, “Çiftçi bitti, köylü bitti, esnaf, herkes bitti. Mazot ucuz olmazsa hayat düzelmez ki. Her şey mazottan geliyor iğne ipliğe her şeye zam. Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor” diye konuştu.