Sağlık Bakanlığı açıkladı! Çocukluk dönemi aşı takvimi değişti

Sağlık Bakanlığından Yeni Aşı Uygulaması!

Son yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı tarafından difteri, tetanos, boğmaca, çocuk felci (polio), hemofilus influenza Tip B, hepatit B hastalıklarını içeren “altı bileşenli karma aşı” ile artık tek bir enjeksiyonla 6 hastalığa karşı bağışıklık kazanılabilecek.

Türkiye’de 1998 yılından beri uygulanan hepatit B aşısı ile 2008 yılından bu yana kullanılan beş bileşenli karma aşı birleştirilerek 14 Nisan itibarıyla yeni uygulamaya geçilecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından tedarik edilen bu yeni aşılar, Türkiye genelindeki tüm aile sağlığı merkezleri ve ilgili sağlık kuruluşlarında ücretsiz olarak yapılacak.

Daha önce beş bileşenli karma aşı ile aşılanmış olan çocukların tamamlanması gereken dozları, “altı bileşenli karma aşı” ile tamamlanacak ve ek bir aşıya ihtiyaç duyulmayacak.

KAYNAK: AA

Related Posts

Uzmanından yaz tatili uyarısı: Adet geciktirici ilaçlar tehlikeli mi?

Kadınların özellikle yaz döneminde tatil planlarına göre adet dönemini ertelemek istediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Evrim Bostancı Ergen, “Adet geciktirici ilaçlar kısa süreli kullanımda kalıcı bir risk oluşturmasa da, kesinlikle bir alışkanlığa dönüşmemelidir” dedi.

Yaz aylarında duşta yapılan ölümcül hata!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle pek çok kişi serinlemenin yollarını ararken, çareyi soğuk suyla duş almakta buluyor. Ancak uzmanlara göre bu yaygın alışkanlık düşündüğümüz kadar masum değil ve bazı sağlık riskleri barındırıyor.

Sağlığınız tehlikede olabilir: Klima kullanırken bunlara dikkat!

Uzmanlar, sıcak havalarda konforlu olabilmek ve verimli çalışabilmek için kullanılan klimaların aynı zamanda insan sağlığı açısından ciddi sorunlara da yol açabildiğini belirtti.

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Kimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.