“Sessizliği Kırmak: Kadınları İyileşme Sürecinde Güçlendirmek”

Kadınların Bağımlılıkla Mücadelesine Destek Forumu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen forum, kadınların bağımlılıkla mücadelede karşılaştıkları zorlukları ele aldı ve çözüm yollarını uluslararası kamuoyuyla paylaştı.

New York Türkevi’nde gerçekleşen etkinlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin New York Başkonsolosu Büyükelçi Muhittin Ahmet Yazal, Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Ceylan, SESRIC Eğitim ve Teknik İş Birliği Direktörü Dr. Atilla Karaman ve alanında uzman isimler konuşmacı olarak yer aldı. Ayrıca bağımlılıkla mücadelede öne çıkan uzmanlar da forumda görüşlerini paylaştı.

Kadınlar Tedaviye Ulaşmada Zorluklarla Karşılaşabilir

Forumun odak noktalarından biri olan “Sessizliği Kırmak: Kadınları İyileşme Sürecinde Güçlendirmek” konulu yan etkinlik, bu yılki CSW69 kapsamında düzenlendi. Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Ceylan, bağımlılık tedavisinde kadınlara özel yaklaşımlar ve uluslararası politika önerileri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ceylan, kadınlarda bağımlılıkla mücadelede yaşanan hassas noktalara dikkat çekerek, kadınların tedaviye erişmede toplumdan dışlanabileceğini vurguladı. Aynı zamanda BM’de yapılan oturumlar aracılığıyla uluslararası alanda Yeşilay’ın çalışmalarını tanıttığını ve farkındalık yaratma çabalarını sürdürdüğünü belirtti.

Uluslararası İş Birlikleri ve Tedavi Modelleri

Ceylan, Yeşilay’ın dünyada hem önleyici hem de rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetleri sunan tek sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayarak, diğer ülkelere örnek olacak başarılı modeller geliştirdiklerini belirtti.

Forumda bağımlılıkla mücadelede kadınlara özel tedavi modelleri geliştirme amacıyla oluşturulan WFAR programı ve Yeşilay’ın bağımlılıktan kurtuluş sürecinde sunduğu YEDAM modeli hakkında bilgi verildi. Ayrıca farklı ülkelerden kadın sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan iş birlikleriyle uluslararası bağımlılıkla mücadele güçlendirildi.

Kadınların bağımlılıkla mücadelesine destek olmak adına düzenlenen etkinliklerle Yeşilay, küresel düzeyde toplumsal farkındalığı artırmaya ve uluslararası iş birliklerini güçlendirmeye devam edecek.

Related Posts

Tıp tarihine geçecek operasyon: 3 kilo bebekten yarım kilo tümor çıktı

Kütahya’da 3 kilo 700 gram ağırlığında dünyaya gelen Mehmet Eymen bebeğin boynundan ameliyatla 445 gram tümör çıkarıldı.

Uzmanından ebeveynlere kritik uyarı: Hayati tehlike yaratabilir!

Astım ve benzeri kronik hastalıklarla mücadele eden çocuklar için ilaçların doğru kullanımı sandığınızdan daha önemli. Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ve Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, çocuklarda doğru ilaç kullanımının hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı.

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

Bisküvi, dondurma, gevrek… Erken ölümde işlenmiş gıda tehlikesi

Bilim insanlarınca yapılan araştırma kapsamında bisküvi, dondurma, kahvaltılık mısır gevreği ve gazlı içecekler gibi aşırı işlenmiş gıdaların fazla tüketiminin erken ölümle ilişkili olabileceği saptandı.

Aort yırtılmasında erken tanı hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsnü Sezer, aort yırtılmasında erken tanı ve hızlı müdahalenin hayat kurtardığını belirterek, “Aort yırtılmasında ilk 48 saatte saat başı ölüm riski yüzde 1 ile 3’tür” ifadelerini kullandı.