“Sessizliği Kırmak: Kadınları İyileşme Sürecinde Güçlendirmek”

Kadınların Bağımlılıkla Mücadelesine Destek Forumu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen forum, kadınların bağımlılıkla mücadelede karşılaştıkları zorlukları ele aldı ve çözüm yollarını uluslararası kamuoyuyla paylaştı.

New York Türkevi’nde gerçekleşen etkinlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin New York Başkonsolosu Büyükelçi Muhittin Ahmet Yazal, Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Ceylan, SESRIC Eğitim ve Teknik İş Birliği Direktörü Dr. Atilla Karaman ve alanında uzman isimler konuşmacı olarak yer aldı. Ayrıca bağımlılıkla mücadelede öne çıkan uzmanlar da forumda görüşlerini paylaştı.

Kadınlar Tedaviye Ulaşmada Zorluklarla Karşılaşabilir

Forumun odak noktalarından biri olan “Sessizliği Kırmak: Kadınları İyileşme Sürecinde Güçlendirmek” konulu yan etkinlik, bu yılki CSW69 kapsamında düzenlendi. Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Ceylan, bağımlılık tedavisinde kadınlara özel yaklaşımlar ve uluslararası politika önerileri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ceylan, kadınlarda bağımlılıkla mücadelede yaşanan hassas noktalara dikkat çekerek, kadınların tedaviye erişmede toplumdan dışlanabileceğini vurguladı. Aynı zamanda BM’de yapılan oturumlar aracılığıyla uluslararası alanda Yeşilay’ın çalışmalarını tanıttığını ve farkındalık yaratma çabalarını sürdürdüğünü belirtti.

Uluslararası İş Birlikleri ve Tedavi Modelleri

Ceylan, Yeşilay’ın dünyada hem önleyici hem de rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetleri sunan tek sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayarak, diğer ülkelere örnek olacak başarılı modeller geliştirdiklerini belirtti.

Forumda bağımlılıkla mücadelede kadınlara özel tedavi modelleri geliştirme amacıyla oluşturulan WFAR programı ve Yeşilay’ın bağımlılıktan kurtuluş sürecinde sunduğu YEDAM modeli hakkında bilgi verildi. Ayrıca farklı ülkelerden kadın sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan iş birlikleriyle uluslararası bağımlılıkla mücadele güçlendirildi.

Kadınların bağımlılıkla mücadelesine destek olmak adına düzenlenen etkinliklerle Yeşilay, küresel düzeyde toplumsal farkındalığı artırmaya ve uluslararası iş birliklerini güçlendirmeye devam edecek.

Related Posts

Uzmanından yaz tatili uyarısı: Adet geciktirici ilaçlar tehlikeli mi?

Kadınların özellikle yaz döneminde tatil planlarına göre adet dönemini ertelemek istediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Evrim Bostancı Ergen, “Adet geciktirici ilaçlar kısa süreli kullanımda kalıcı bir risk oluşturmasa da, kesinlikle bir alışkanlığa dönüşmemelidir” dedi.

Yaz aylarında duşta yapılan ölümcül hata!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle pek çok kişi serinlemenin yollarını ararken, çareyi soğuk suyla duş almakta buluyor. Ancak uzmanlara göre bu yaygın alışkanlık düşündüğümüz kadar masum değil ve bazı sağlık riskleri barındırıyor.

Sağlığınız tehlikede olabilir: Klima kullanırken bunlara dikkat!

Uzmanlar, sıcak havalarda konforlu olabilmek ve verimli çalışabilmek için kullanılan klimaların aynı zamanda insan sağlığı açısından ciddi sorunlara da yol açabildiğini belirtti.

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Kimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.