Türkiye’nin geleceğini çiftçiler inşa edecek

Tarımın, yaşamın vazgeçilemeyecek unsuru olduğunu kaydeden İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, “Tarım ülke geleceğimiz için en önemli ve stratejik sektör. Tarımsal ürünlerini kendine yetebilecek kadar üreten ülke sayısının çok sınırlı olduğu bir dünyada, Türkiye’nin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Sürdürülebilir tarım için de doğal kaynakları korumamız ve toprakları doğru bir şekilde yönetmemiz gerekiyor. Kurumsal yönetimimizin temel yapı taşı olan ‘Bu topraklardan aldığını yine bu toprakların insanlarıyla paylaşma’ ilkemiz kapsamında da ülkemiz ve çiftçimiz için değer üretmeye devam edeceğiz’’ dedi.

Kurulduğu günden bu yana “Toprağın İzinde” mottosuyla çalışmalarını yürüten İGSAŞ, hayata geçirdiği tüm projelerin odak noktasına, ülkemize ve çiftçilere değer katmayı koyuyor. Sürdürülebilir üretim konusuna önem veren İGSAŞ, bu konuyu sahiplenerek birçok sosyal sorumluluk çalışmalarına imza attı. “Toprağın İzinde” projesiyle çiftçileri en temel bilgilerle donatarak toprağını tanıması sağlanırken, “Önder Çiftçi Toprak Analizi Projesi” ile tarımın sürdürülebilir geleceğine katkı sağlamak adına önemli çalışmalar gerçekleştirildi.

Öte yandan 5 yılı aşkın bir süredir yürütülen “Toprağıma Minnettarım” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında çiftçiler için su ve toprak analizi yaparak doğru gübreleme konusunda eğitimlere devam ediliyor. Bu eğitim ve analizler sayesinde çiftçilerin su, elektrik, mazot, gübre ve işçilik maliyetleri düştüğü gibi birim başına aldıkları verim de artış yaşandığı gözlemleniyor.

“YARIM ASIRDAN FAZLA BİR SÜREDİR TÜRK ÇİFTÇİSİNİN YANINDAYIZ”

Son yıllarda artan dünya nüfusunun gıda ihtiyacını karşılamak adına birim alandan yüksek ve kaliteli ürün elde etmenin kritik önemine değinen İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, “İGSAŞ olarak yarım asırdan fazla süredir Türk çiftçisinin yanındayız. Çiftçilerimizin kadim bilgisini bilimsel çalışmalarla ve gelişen teknolojiler desteklemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En büyük gayemiz daha az girdi ile maksimum verim elde edebilmek. Türkiye’nin geleceğini yine çiftçilerin inşa edeceğini düşünüyoruz. Türkiye’de tarımın hak ettiği yeri alması, geçmişte olduğu gibi ‘kendi kendine yeten’ hatta dünya ihracatında lider ülke olabilmesi için doğru tarım yöntemlerini uygulanmasında yol gösterici olmaya devam etmeyi hedefliyoruz. Bu hedefimiz kapsamında ise geliştirdiğimiz ödüllü mobil uygulamamız ile tarımın dijitalleşmesini sağlayarak çiftçilere yeni bir bakış açısı kazandırıyoruz. Uygulamamız sayesinde tarlaları interaktif harita üzerinde pinleyerek kaydetmekten, bitki gelişim verilerini görsel olarak izlemeye kadar birçok olanak sağlıyoruz. Anlık hava durumu ve su stresi gibi önemli bilgileri takip ederek, tarım faaliyetlerini daha verimli bir şekilde planlamaya olanağı sunuyoruz. Geleneksel tarım faaliyetlerinin yüksek teknoloji katkısı ile dijitalleşerek minimum maliyet ve maksimum faydaya evrilmesi, daha az iş gücü ile kısa zamanda çok daha fazla verim sağlanmasını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Ünal sözlerine şöyle devam etti:

“Tarım ülke geleceğimiz için en önemli ve stratejik sektör. Tarımsal ürünlerini kendine yetebilecek kadar üreten ülke sayısının çok sınırlı olduğu bir dünyada, Türkiye’nin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Sürdürülebilir tarım için de doğal kaynakları korumamız ve toprakları doğru bir şekilde yönetmemiz gerekiyor. Kurumsal yönetimimizin temel yapı taşı olan ‘bu topraklardan aldığını yine bu toprakların insanlarıyla paylaşma’ ilkemiz kapsamında da ülkemiz ve çiftçimiz için değer üretmeye devam edeceğiz.”

“ÇİFTÇİLERİMİZ BAŞIMIZIN TACIDIR”

Türkiye’nin tarım potansiyeli açısından en şanslı ülkeler arasında yer aldığına dikkat çeken İlkay Ünal, “Dünyanın en eski tarım merkezi olan Anadolu ve Trakya’ya sahibiz. Ülkemiz tarımsal çeşitlilik yönünden oldukça zengin. Bugün dünya tarımının en temel ürünlerinin anavatanı bu topraklar. Fakat tarım sektöründe var olan potansiyelimizi tam olarak kullanamıyoruz. İGSAŞ olarak, üreticimizin üretimden kopmadan faaliyetlerine kesintisiz devam edebilmesi için, onların derdine derman olmaya, taleplerini şartlar elverdiğince yerine getirmeye, kısaca üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Ülkemizin gelişmesinde, ekonominin büyümesinde, üretimin çeşitlendirilmesi ve arttırılmasında, refah seviyemizin yükselmesinde, sağlıklı ve güvenli gıda temininde her türlü zorluğa rağmen alın terini dökerek tarladan soframıza en güzel ürünü gönderen kıymetli çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor saygılarımızı sunuyoruz. Büyük emeklerle ve fedakarlıklarla faaliyetlerini sürdüren, ülkemize değer katan çiftçilerimiz sadece bir gün değil, her zaman başımızın tacıdır” şeklinde konuştu.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir